Dit ben IK. Daniela

Stilzitten was niet aan mij besteed en opletten al helemaal niet. 

Ik was een echte flapuit en in sommige ogen zelfs brutaal. Ik denk dat ik nu misschien wel het label ADHD had gekregen. 

Ik was voor de duivel niet bang. 

Maar langzamerhand veranderde dat. Ik kreeg steeds te horen dat ik op moest letten. Ik moest beter mijn best gaan doen. Ik moest rustiger doen.

Ik leerde mij aanpassen. Ik deed wat er van mij verwacht werd en langzaam maar zeker raakte ik mijn onbevangenheid kwijt. Ik bewaarde mijn ongezouten mening wel voor thuis. Met het gevolg dat het op school beter ging, maar thuis steeds wat minder. Gelukkig mocht ik daar wel mijzelf zijn en liet mijn moeder mij gewoon uitrazen. Wat niet altijd even makkelijk was voor haar. 

Op mijn stages werkte dit ook nog door. De angst om afgewezen te worden. Bang om niet gehoord en gezien te worden, maar niet voor jezelf op durven te komen.

In 2000 begon ik op het speciaal onderwijs. Daar zag ik dat veel kinderen niet begrepen werden. Ze werden gecorrigeerd in hun negatieve gedrag zonder te kijken waar dat gedrag vandaan komt. Het gedrag komt ergens vandaan. Waarom doet een kind zo boos? Misschien heeft het wel slecht geslapen? Misschien is er thuis al ruzie geweest?
Kinderen met een label hebben een label, maar zijn dat niet. 

Hier wilde ik ook meer mee doen, maar steeds schoof ik het voor mij uit. Totdat ik begin 2018 thuis kwam te zitten. Al die jaren mij aanpassen aan de omgeving eiste zijn tol. Ik die altijd maar door ging, nooit ziek was zat ineens thuis. Erg lastig voor mijn man en 2 kinderen, maar het gaf mij de tijd en ruimte om na te denken wat ik nu eigenlijk wilde. Waar word ik blij van? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Van blije gelukkige kinderen. Die mogen zijn zoals ze zijn. Die hun eigen kwaliteiten kennen en deze ook kunnen inzetten. 

Ik besloot mij aan te melden bij de Magie van kindercoaching om kindercoach te worden. Een stap waar ik geen spijt van heb. Ik heb veel over mijzelf geleerd en vooral weer het geloven in mijzelf. Dit wil ik alle kinderen ook mee geven. Geloof in jezelf en blijf jezelf trouw. In augustus 2020 heb ik mijn certificaat in ontvangst mogen nemen en kan ik nu met trots zeggen:

Dit ben IK. Kindercoach(ing)

Neem gelijk contact met mij op